8 tips om een bad hair day te voorkomen

Een bad hair day, iedereen heeft er wel eens last van en vaak komen ze ook nog eens zo wanneer het juist net niet uitkomt. Niemand die een bad hair day ziet zitten dus, maar hoe kun je zo’n dag voorkomen? Lees hier 8 tips die jou hiermee kunnen helpen.

Tip 1: Was je haar niet te vaak

Was je haren zo’n 3 tot 4 keer per week met shampoo. Dit is genoeg om je haar schoen te houden en de bescherming te bieden tegen uitdroging.

Tip 2: Spoel je haar af met koud water

Warm/heet water zorgt er namelijk voor dat de glans eruit gaat en je haar droog wordt.

Tip 3: Gebruik een verzorgende shampoo

Voor pluizend haar is het slim om een verzorgende shampoo te gebruiken. Hier zitten speciale oliën in waardoor je haar meer glans zal krijgen.

Tip 4: Doe babypoeder in je haar

Babypoeder voorkomt dat je haar vet wordt en je haar zal meer volume krijgen. Dit is veel beter dan een schadelijke droogshampoo.

Tip 5: Droog je haar voorzichtig af

Stiekem doen we het bijna allemaal, de handdoek ruw door ons haar heen schudden met afdrogen. Dat terwijl je haar het meest kwetsbaar is wanneer het nat is. Droog daarom voorzichtig je haren af om het niet te beschadigen.

Tip 6: Kam met een goede borstel

Dit is belangrijker dan je denkt, het is belangrijk om een kwalitatieve borstel.

Tip 7: Gebruik af en toe een verzorgend haarmaskertje

Maar ook hier geldt: gebruik dit niet te vaak.

Tip 8: Verander de focus

Als nu niks lijkt te werken, dan kun je altijd nog de aandacht verleggen. Maak jezelf extreem mooi op (rode lippenstift!) of door een leuk hoedje op te zetten. Het is het niet waard om je dag te laten verpesten door je haar.