Zo-Kom-Je-Van-Gespleten-Haarpunten-Af

Gespleten haarpunten? Zo kom je ervan af

Gespleten haarpunten zijn super vervelend en zitten het hebben van gezonde lokken in de weg. Je wil dan ook niets liever dan er gewoon vanaf zijn. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om alleen maar een stukje van je haar te knippen en voilà, je haar is weer gezond. Maar gelukkig bestaan er wel manieren om je haar in het vervolg niet meer te laten splijten. En dat heeft alles te maken met de algehele gezondheid van je haar.

Hoe komt het?

Wanneer je gespleten haarpunten hebt, bestaan de uiteinden van je haar uit meerdere punten. Je haar is gespleten of je ziet een wit puntje aan de onderkant. De reden? Je haar is niet meer zo gezond en verdient meer aandacht. Gespleten punten zijn namelijk een teken dat je haar meer verzorging nodig heeft.

Zo kom je ervan af

De oorzaken voor dode haarpunten lopen nogal uiteen. Het kan zijn dat je je lokken te lang niet meer hebt laten knippen. Je haarpunten zijn dan oud en poreus waardoor ze sneller splijten. Ook kan het zijn dat je te veel en te vaak een stijl- of krultang hebt gebruikt. Daarnaast kunnen je haren door te vaak verven, borstelen of door veel gebruik van bijvoorbeeld elastiekjes, waardoor je sneller last van gespleten punten krijgt. Ook is het niet verstandig om je haar altijd op dezelfde manier te dragen. Heb jij vaak een strakke staart in je haar? Dan schuurt het elastiek bijvoorbeeld altijd op een bepaalde plek. Hierdoor kan je haar beschadigen en kun je dus gespleten haarpunten krijgen. Probeer dus genoeg te wisselen van kapsel. Daarnaast kun je bij gespleten punten het beste zo snel mogelijk naar de kapper gaan. Als je haren flink gespleten zijn, is het verstandig om er een aardig stuk af te halen. Vergeet daarna niet om regelmatig naar de kapper te gaan. Op die manier blijft je haar gezond. Een andere tip is om je haar niet met een handdoek af te drogen. We doen het eigenlijk allemaal, maar erg goed is het niet voor je haar. Gebruik liever een katoenen t-shirt om je haren mee te drogen. De vezels van een handdoek kunnen je natte lokken namelijk flink beschadigen.