Spreken is zilver. Sieraden zijn van goud.

Althans, sommige. Anderen kunnen net als spreken van zilver zijn gemaakt of een ander metaal. Maar wat heeft jouw voorkeur en waarom dan wel precies?

Misschien is dat een vraag waar jij nu nog een antwoord op aan het formuleren bent. Neem dan ook vooral je tijd! Aangezien sieraden nou niet direct de voordeligste artikelen zijn, moet je een dergelijke beslissing niet over één nacht ijs nemen. Is er een bijzondere reden voor een dergelijke aankoop? Schaf je het sieraad voor jezelf aan of voor iemand anders? En welke uiterlijke kenmerken kunnen jouw goedkeuring of die van een eventuele andere ontvanger wegdragen?

Sorry, we willen je niet voor het blok zetten met al deze vraagstukken. De druk moet juist van de ketel! Ik koop het omdat ik het mooi vind en mezelf wil verwennen is ook al een volledig gerechtvaardigd antwoord. Zolang je het je natuurlijk maar kunt veroorloven.

Hieronder hebben we een aantal populaire soorten sieraden voor je verzameld.

Ringen

Natuurlijk staan die bovenaan ons lijstje, wat dacht jij dan? Onmisbaar in ieder verhaal waar romantiek in voorkomt, waargebeurd of niet. Want zodra blijkt dat twee mensen voorbestemd zijn om de rest van hun levens met elkaar door te brengen, komt er altijd een verlovingsring aan te pas, die op een altaar wordt ingewisseld voor twee trouwringen. Deze kunnen van goud of zilver zijn gemaakt en worden al dan niet bezet met edelstenen. Maar uiteraard hebben ze altijd een uniek en bijzonder uiterlijk om jullie liefde mee te bezegelen.

Als dat tenminste de functie van deze sieraden is. Ze mogen ook gewoon doen waar alle sieraden in beginsel voor worden vervaardigd: voor de sier!

Kettingen

In plaats van – of combinatie met – een ring wordt vaak een gouden ketting gedragen. Niet zo gek ook. Je kunt er immers van alles aan hangen. Waaronder bijvoorbeeld een ring! Maar ook de naam van de drager of juist zijn of haar geliefde is mogelijk. Kan het nog persoonlijker? Natuurlijk wel! Bijvoorbeeld met het aloude medaillon waarin foto’s worden bewaard van mensen die belangrijk voor je zijn. Of een hanger met een vingerafdruk. En wat te denken van een cilinder met een druppel bloed van je geliefde of de as van een overleden dierbare? Zo draag je die altijd en overal met je mee!

Oorbellen

Zolang je haar niet te lang is of over je oren valt, zijn je oorbellen heel goed zichtbaar. Maar zolang ze enigszins van formaat zijn, kunnen mensen in jouw omgeving er sowieso al niet omheen. Helemaal niet wanneer ze ook nog eens een heel bijzonder ontwerp hebben of een opvallende kleur erin is verwerkt. Om over de positie ervan nog maar niet te spreken. Want bevindt je oorbel zich aan je oorlel of over de hele rand van je oorschelp heen? Allemaal mogelijk! Zolang het maar past bij de stijl die jij ambieert.