De motorkleding trends voor 2022

Als we het over motorrijden hebben, denken we aan onderdelen, reistips, veiligheidsmaatregelen en motoronderhoud. Er is echter iets waar niet vaak over wordt gesproken, maar dat van groot belang is voor de markt: modetrends voor motorrijders.

Motorliefhebbers paraderen ook graag in stijl rond. Ook kleding, accessoires en uitrusting volgen de modetrends.

Met dat in gedachten hebben wij dit artikel opgesteld met de belangrijkste modetrends voor motorrijders. Lees aandachtig en ontdek welke kledingstukken, uitrustingen en accessoires hot zijn op de motorrijders markt! Op die manier weet jij tijdens je bezoek aan de motorkleding outlet exact welke items jij moet aanschaffen.

De jassen zijn altijd in de mode voor motorrijders

De jassen zijn accessoires die motorliefhebbers al heel lang vergezellen. Wat hier belangrijk is, is dat dit stuk, hoewel vrij traditioneel, niet uit de mode is geraakt.

Traditioneel waren de jassen van motorrijders echter zwart. Tegenwoordig is dit enigszins veranderd en veroveren nieuwe kleuren hun plaats.

Gekleurde jassen zijn in opmars en kunnen momenteel in alle vier de seizoenen worden gedragen: zomer, winter, lente en herfst. Een detail dat de aandacht trekt bij de huidige motorjacks, en dat bij motorrijders in de smaak is gevallen, zijn de ritssluitingen.

De ritsen zijn accessoires, of details die stijl en moderniteit toevoegen aan de stukken. Deze accessoires hebben de eigenschap elk lederen kledingstuk, in welke kleur dan ook, een coole uitstraling te geven.

Laarzen raken nooit uit de mode

Motorrijder stijl schoenen en laarzen mogen niet ontbreken in een collectie van een liefhebber van deze levensstijl. Laarzen worden niet alleen beschouwd als veiligheidsuitrusting, maar geven ook een modernere en avontuurlijke look.

Tegenwoordig herontwerpen veel merken klassieke modellen laarzen voor degenen die graag met moderne en vintage modellen tegelijk rondparaderen. Hier treedt de rits ook op als hoofdrolspeelster, wat het stuk een zweem van glamour geeft.

Een broek maakt de look van de moderne biker compleet

De broeken behoren ook tot de modetrends voor motorrijders. Ze zijn meestal strakker, en in zwarte kleuren. Helderdere kleuren winnen echter langzaam aan ruimte.

Momenteel worden de modellen in natuurlijk leder vervangen door synthetisch leder, waarbij de trend van de zorg voor en het behoud van het dierenleven wordt gevolgd. Neopreen, dat bijna even dik is als synthetisch leder, is ook een materiaal dat tegenwoordig veel wordt gebruikt. Gewatteerde broeken zijn ook in de mode.

Een stijlvolle geschiedenis

Tegenwoordig lijkt de motormode nog erg op wat in de jaren 50 in de mode was. De kleding straalt niet alleen stijl en elegantie uit, maar wordt ook gebruikt om motorrijders tijdens het rijden te beschermen.

De kleding en de accessoires zijn dan ook kenmerkend voor de stijl geworden, niet alleen vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege hun functionaliteit. Daarom worden lederen kledingstukken nog steeds veel gebruikt, vooral vanwege hun duurzaamheid en weerstand.

Naast leder bevatten de door motorrijders gedragen kledingstukken ook andere zwaardere materialen, zoals kettingen, jeans en rubber.