Zo moet je droogshampoo gebruiken

Droogshampoo is een echte lifesaver, want hoe makkelijk is het te gebruiken om een wasbeurtje nog even uit te kunnen stellen. Niemand heeft tijd of zin om iedere dag haren te wassen, maar je wil natuurlijk niet met vet haar op je werk aankomen. Er is alleen 1 ding: er bestaat een grote kans dat je je droogshampoo verkeerd gebruikt waardoor je er niet het optimale resultaat mee bereikt. Hoe je droogshampoo dan wel gebruikt? Zo!

Het tijdstip dat je droogshampoo gebruikt

Dit is een hele belangrijke: het tijdstip waarop je droogshampoo gebruikt. Spuit jij het in je haar als je haar al vet is? Of in de ochtend? Dan hebben we een veel betere manier voor je. Gebruik droogshampoo in de avond. Dit zorgt ervoor dat de droogshampoo ‘s nachts al het overtollige vet in je haar kan opnemen. Het resultaat is een mooie bos haar die niet vet is met veel volume. Hiermee voorkom je ook dat je haar hard wordt van de droogshampoo. 

Gebruik droogshampoo preventief

Nog eentje die heel goed helpt. Gebruik droogshampoo niet als je haar al vet is! Gebruik het liever een soort van ‘preventief’. Als je weet dat je haar op de tweede dag van je laatste wasbeurt vet begint te worden dan moet je het dus al daarvoor gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de droogshampoo al het vet beter kan opnemen uit je haar. En gebruik dan ook meteen de vorige tip: spuit het in de avond in je haar. Reken er maar op dat jij nooit meer last hebt van vet haar. 

Nog een voordeel

Een ander voordeel van droogshampoo preventief gebruiken is dat je altijd met een volumineuze coupe door het leven gaat. In de ochtend hoef je je haar alleen een beetje uit te schudden en voila: coupe volume! Gebruik dus deze trucs met droogshampoo om altijd vet haar te voorkomen en met een frisse look aan je dag te beginnen!