Beginnen met een workout? Dit zijn de perfecte oefeningen

Na de Kerstdagen zou je beginnen met sporten, toen zou je beginnen in het nieuwe jaar, toen zou je beginnen in de vakantie en zo verder, er was altijd wel iets. Maar, met deze quarantaine houd je eigenlijk geen smoesjes meer over en wordt het dus eens flink tijd om te gaan beginnen! Het is wel lastig om er zelf in te komen, daarom hebben wij de perfecte beginners oefeningen voor jou op een rijtje gezet!

Touwtje springen

15 jaar geleden deed je het ook, nu doe je het weer! Hier kun je vrijwel niets aan fout doen en je zult vast nog een touw hebben liggen. Het is een erg goede full body workout waar je flink wat calorieën mee verbrand! De ideale cardio oefening voor thuis!

Planks

Een erg goede buikspieroefening waarbij je ook je uithoudingsvermogen opbouwt. Zorg dat je stevig staat met je tenen en je armen en span je buikspieren goed aan. Let wel op, want deze oefening werkt niet als je jouw rug niet recht houdt. 

Leg lifts

Deze oefening lijkt veel op een plank, alleen moet je hier je been omhoog bewegen! Daarmee focus je dus op je benen en je billen, maar neem je ook je gehele lichaam mee. 

Arm raises

Deze oefening is weer specifiek gericht op je armen en schouders. Je kunt deze oefening op twee manieren uitvoeren en dus ook afwisselen. Zorg dat je stevig staat en dat je rug recht is. Breng je armen vervolgens omhoog tot schouderhoogte, je kunt kiezen om je armen verticaal of horizontaal te strekken. 

Squats

Je focust hier vooral weer op je billen en benen, maar oefent ook je uithoudingsvermogen. Belangrijk is dat je in een rechte lijn naar beneden en naar boven beweegt, zodat je geen last krijgt van je onderrug. Ook deze oefening kun je op veel manieren uitvoeren, zoek voor variaties eens een youtube video op!

Next level

Verloopt dit allemaal goed? Dan kun je na een week of twee besluiten om gewichtjes toe te voegen. Je kunt hiervoor natuurlijk dumbbells en dergelijke gebruiken, maar een fles of een pak drinken werkt ook prima!