Vertrouwen ontwikkelen in je relatie

Vertrouwen is natuurlijk de basis van elke relatie en het moet altijd van beide kanten komen. Ooit kunnen er dingen gebeuren waardoor jij of je partner het vertrouwen een beetje kunt verliezen. Daarom geven we hier een aantal tips om de vertrouwensbasis van je relatie weer te herstellen of te verstevigen.

Praat over je onzekerheden

Communicatie is natuurlijk een andere belangrijke factor binnen een relatie. Het is dus ten eerste belangrijk dat je goed met elkaar kunt praten over alle aspecten van jullie relatie. En ten tweede is het ook heel belangrijk dat je ook serieus met elkaar gaat praten. Je partner kan namelijk niet zomaar weten wat jij van hem of haar verlangt. Zeg wat je dwars zit en door er samen over te praten kunnen jullie tot een oplossing komen. Zorg er ook voor dat de communicatie in stand blijft en dat je ook regelmatig blijft praten. Als is het maar een belletje om te vragen hoe je dag is, het helpt je relatie enorm en bevordert het vertrouwen.

Praat over je verwachtingen

In een relatie is het ook belangrijk dat jullie er allebei hetzelfde in staan. Laat dit ook duidelijk merken aan de ander. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij hoopt te trouwen met je partner, terwijl hij of zij er eigenlijk niet zoveel achter zoekt. Het is dus belangrijk om van elkaar te weten wat jullie intenties zijn voor de relatie. En als deze helaas niet hetzelfde blijken te zijn, kan er natuurlijk altijd nog aan gewerkt worden. En zo niet, dan is het helaas gewoon niet de beste partner voor jou.

Leer van ruzies

Elk stel heeft wel een aantal keer ruzies en de stellen die zeggen dat ze dit nooit hebben, liegen! Ruzies zijn ook gewoon een gezond onderdeel, doordat de spanningen oplopen delen jullie beiden wat jullie idee├źn of verwachtingen zijn. Doordat deze naar buiten worden gebracht, kunnen jullie hier dus van leren. Maar blijf niet vasthouden aan ruzies of knelpunten uit het verleden. Weet wanneer je fout zit en ben vooral niet bang om dit daarna ook toe te geven. Je partner begrijpt je hierin namelijk en is ook bereid om naar jou te luisteren.

Gun elkaar wat vrijheid

Ook dit is een belangrijk aspect van elke relatie. Je hoeft niet dag en nacht bij elkaar te zijn en het is juist gezond als je af en toe iets voor jezelf doet. Door elkaar meer vrijheid te gunnen, ontstaat er vervolgens ook een betere vertrouwensband. Je weet dat jouw partner gewoon wat afstand wil, net zoals jij en dat jullie dan samen op een later moment weer prima kunnen afspreken.