Wittere-Tanden-Love4labels

Wil jij wittere tanden? Vermijd dan deze dingen

Heb je het idee dat jouw tanden maar niet witter worden, ook al poets je iedere dag netjes twee keer je tanden en ga je geregeld naar de tandarts? Dan kan het zijn dat je dagelijks dingen eet die in de weg staan van jouw wittere tanden. Deze dingen zijn heel slecht voor je gebit en kan je beter niet eten als je voor wittere tanden gaat. Wat zeg nou eens eerlijk, wie wil er nou geen million dollar smile?

Zwarte koffie en thee

Grote kans dat jij iedere dag koffie en of thee drinkt, maar je krijgt er helaas zeker geen wittere tanden van. Hoewel ze jou kunnen helpen met het opstarten van de dag, zijn het echte boosdoeners voor je gebit. Koffie en thee kunnen je tanden verkleuren. Daarnaast komen er kleine scheurtjes in je tanden die je niet met het blote oog kunt zien. Kun jij je favoriete drankje niet weerstaan op de vroege ochtend? Voeg dan een scheutje melk toe om de kleurstof als het ware te verzachten.

Sportdranken

In jouw favoriete sportdrankje zit veel suiker en we weten allemaal wel dat suiker sowieso niet goed is voor onze tanden. Hier kun je bijvoorbeeld gaatjes of tandplak van krijgen. Omdat er ook veel zuren in sportdrankjes zitten, is de kans ook nog eens groot dat je tanden verkleuren. Toch maar een flesje water na het sporten?

Wijn

Nee! Niet wijn! Helaas is het toch echt waar. Wijn kan jou gelige tanden bezorgen. Witte wijn maakt je tanden gevoeliger voor verkleuring en rode wijn kan daarbij zelfs ook nog vlekjes veroorzaken. Zeg maar bye, bye, witte tanden. Je zult nu wel denken: en alle andere alcoholische drankjes dan? Naast de tonnen suiker die vaak in mixdrankjes zitten, is alcohol zelf ook nog eens heel slecht voor je tanden. Volgens onderzoek zorgt alcohol er namelijk voor dat speekselproductie afneemt. Je hebt je speeksel echter hard nodig om je etensresten weg te werken en het gaat tanderosie aan. Wanneer je alcohol op hebt gebeurt dit dus niet.

Groene sapjes en smoothies

In jouw gezonde sapjes en smoothies zit veel fruit en groente verwerkt. Fruit is natuurlijk super gezond, maar helaas draagt te veel fruit ook niet bij aan wittere tanden. In fruit zitten namelijk veel suikers die om worden gezet in zuur. Zuur is heel slecht voor het glazuur van je tanden en zorgt voor verkleuring. Oplossing: drink je favoriete sapjes en smoothies door een rietje om aanraking met tanden te voorkomen.