Zo-Blijven-Krullen-Zitten-Love4labels

Zo blijven je krullen wel zitten

Er is niets frustrerender op deze wereld dan zeker twee uur te hebben besteed aan het krullen van je haar, om vervolgens even met je ogen te knipperen en te ontdekken dat je krullen alweer zijn uitgezakt. Twee uur van je kostbare tijd verdwenen dus… Hier komen wij to the rescue! Er bestaan namelijk best wat trucjes die je voor, tijdens en na het krullen van je haar toe kunt passen om ervoor te zorgen dat je krullen dit keer wel blijven zitten. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan snel verder!

Tip 1: Was het anders

Ja, je leest het goed. Ervoor zorgen dat je krullen langer blijven zitten begint al onder de douche. Het product dat ervoor zorgt dat je krullen sneller uitzakken, is conditioner. Conditioner maakt je haar zacht en glas. Dat is fijn als je steil haar hebt, maar niet als je wilt dat je krullen langer blijven zitten. Experts raden aan om conditioner helemaal over te slaan tijdens het wassen van je haar als je het daarna gaat krullen.

Tip 2: Prep je haar

Als je je haar iets wil laten doen wat het uit zichzelf niet zou doen, moet je het een handje helpen met producten. Het eerste product dat je hiervoor kunt gebruiken is een mousse. Een mousse kan je haar extra body geven voor een langere periode. Het zorgt er ook voor dat je haar stugger wordt, waardoor de krul beter pakt. Gebruik een grote hoeveelheid mousse en verspreid het van de aanzet tot in de punten van je haar.

Tip 3: Krullen maar!

Nu is het echt tijd om te beginnen met het krullen van je haar. Hierbij is het van belang dat je een krultang hebt van goede kwaliteit. Om extra zekerheid te hebben dat je krullen goed blijven zitten, raden we je aan te krullen met een temperatuur die tussen de 150 en 200 graden ligt. Dat klinkt heel heet, maar als je een goede krultang hebt, zorgt deze temperatuur niet voor haar schade, maar alleen voor mooie krullen.

Tip 4: Even afkoelen

We zeggen het je nu alvast, voor deze stap heb je wel heel veel haarspeldjes nodig. Zodra je een lok van je haar hebt gekruld, rol je de lok op en zet je deze vast met een clipje. Dit herhaal je net zo lang totdat al je haar is opgerold en is vastgezet op je hoofd. Het ziet er misschien even gek uit, maar dit is dé manier om je haar goed af te laten koelen en de krul tegelijkertijd te behouden. Als je een lok krult en deze direct laat vallen, kan het gewicht van je haar ervoor zorgen dat de krul minder intens wordt en uiteindelijk uitzakt. Wacht totdat je haar volledig is afgekoeld, voordat je het uit de clipjes haalt.