Budgetproof kleding voor de feestdagen

In de al zo dure maand december heb je misschien geen zin meer om honderden euro’s uit te geven aan een jurkje of pak. Daarom vind je hier een aantal tips om er met een klein budget toch stijlvol uit te zien deze kerst. 

Koop iets dat tijdloos is

Het is erg zonde wanneer je een jurkje koopt die je alleen met kerst kan dragen. Ga dus voor iets dat tijdloos is zoals een Little Black Dress. Dan kun je dit jurkje na de feestdagen ook nog aan en verspil je geen geld. Je kunt ook gaan voor een mooie pantalon met blouse, met niet te veel glitters kun je ‘m ook nog aan na de kerst. 

Toch wel glitters?

Schreef ik hierboven nog dat iets zonder glitters lekker tijdloos is, maar je hoeft de glitters natuurlijk helemaal niet te laten als je dat niet wil! November en december zijn uitgerekend de maanden waarin je helemaal los kan gaan met glitters. Draag je glitter outfit van kerst het jaar erop dus in deze maanden en je bent helemaal klaar voor schitterende feestmaanden. 

Mixen and matchen

Wissel je outfit af door te mixen en te matchen. Kies bijvoorbeeld een bepaalde outfit die je aandoet tijdens de kerst en wissel daarvoor lekker af. Een Little Black Dress kun je bijvoorbeeld gewoon casual dragen zonder al te veel accessoires. En dan doe je met kerst of oud en nieuw er een leuk riempje omheen en draag je er mooie, grote oorbellen bij. Of draag een top en rok die je met verschillende andere items in je kledingkast matcht. 

Zoals je ziet is overal wel een oplossing voor en kun je zelfs met een klein budget en een aantal kleine aanpassingen er nog steeds stijlvol uitzien tijdens de feestdagen!