Hoe draag je sneakers onder een jurk?

Je moet er van houden.. Sneakers combineren met een jurkje! Sommige mensen vinden het een beetje lomp staan. Maar, eigenlijk is dit gewoon een kwestie van wennen. Gelukkig kun je hier een aantal tips vinden om deze combi tot een succes te maken. 

Combineer verschillende stijlen

Draag je een zwierige maxi rok of overslagjurk kies dan voor wat stoerdere sneakers. Een type sneaker dat hier erg goed onder staat is de dad sneaker. Van deze combi heb je vast wel eens gehoord want ze is veelvuldig gedragen door alle influencers. Onder een aansluitend jurkje staan elegante sneakers het mooist. Combineer deze twee voor een chique combi. 

Kijk naar de kleuren 

De mooiste outfit krijg je wanneer je dezelfde kleuren met elkaar combineert. Combineer lichte sneakers met een lichte kleur jurkje of donkere sneakers met een donker jurkje. Maar je kan natuurlijk ook kiezen om uiterste met elkaar te combineren. Combineer een dierenprint jurkje met effen sneakers. 

Kies ook eens voor andere schoenen

Hou je toch niet zo van sneakers? Combineer het jurkje dan eens met enkellaarzen. Aanraders zijn Dr. Martens (festivals!), cowboy laarzen of bikerboots. Als je niet zo lang bent is dit misschien niet de beste optie en kun je beter voor blote enkels gaan. Tip: zorg dat je sokken niet boven je sneakers/enkellaarsjes uitkomen, dat zorgt voor het meest stijlvolle effect.

Laagjes, laagjes..  

Deze combi ook in de winter dragen? Zorg dan dat je het jurkje combineert met verschillende lagen. Wat je bijvoorbeeld kan doen is een dikke panty combineren met sneakers. Of een strak jurkje met een leren jasje, sjaal, panty en enkellaarsjes. Zorg er dan wel altijd voor dat het één geheel blijft. Met bovenstaande tips ga jij helemaal de show stelen wanneer je nog eens sneakers met een jurkje combineert.