Wat zijn de grootste kledingtrends komende winter? Je vindt ze hier

Ieder jaar is het weer afwachten, wat kun je nog gebruiken van je winterkleding en wat moet je zeker vervangen. Goed nieuws, het meeste blijft behouden, maar ieder jaar komt er wel iets nieuws bij. Dus, je gebloemde overhemden van de zomer kunnen de kast in, de hoodies mogen er weer uit.

Kleur

Waar je in de winter vaak kiest voor sombere kleuren, mag er deze winter ook gekozen worden voor opvallende kleuren. Of het nou je favoriete sweater is of je broek, een van je kledingstukken mag best wel opvallen. Zo voorkom je ook de de winterdip. Daarnaast blijft de sportkleding onveranderd populair, met sportkleding heb je vaak al keuze uit fellere kleuren. Ook jassen in felle kleuren zullen steeds meer in het straatbeeld voorkomen.

Ruitjes en strepen

We zagen het al een tijdje aankomen, maar de ruitjes en strepen zijn volledig terug. Of het nu een pak is met een opvallende ruit of een broek met een ruit, zowel voor mannen als voor vrouwen is het niet meer weg te denken. Het kunnen kleine ruitjes zijn, bij nette kledingstukken of juist de grovere ruit bij een casual outfit. Combineer die geruite broek met een mooie coltrui en je bent helemaal klaar voor de winter. De verticale streep hebben we deze zomer veel voorbij zien komen, bij korte mouwen overhemden en t-shirts, je hebt de festivaloutfits vast voorbij zien komen. Maar ook in de winter zul je dit nog regelmatig voorbij zien komen, het gestreepte t-shirt onder een effen vest of blazer. Wel is het zaak om de ruit of de streep te combineren met een effen kledingstuk. En wanneer je kiest voor meerdere kledingstukken met ruit, combineer dan dezelfde ruit in dezelfde kleur, zou hou je het overzichtelijk en stijlvol.

Wijd

Waar de mode de laatste jaren steeds strakker werd, komt het wijde wat meer terug. Er zijn weer hippe wijdere broeken voor heren te krijgen en daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Elasthaan, kort gezegd Stretch. Stretch in kleding zorgt voor extra draagcomfort waardoor ook meer aangesloten kleding lekker zit, het knelt niet af. Ben je 2 kilo aangekomen? Dan zul je hier met een stretch broek geen hinder van ondervinden, terwijl een gewone spijkerbroek dan toch echt al begint te knellen.

Conclusie

Het wordt een kleurrijke winter waar vaker mag worden gekozen voor een uitgesproken kleur of print. Combineer dit met mooie basics en je bent helemaal klaar voor de koudere winterdagen.