zonnebrillen-Gezichtsvormen-Love4labels

Welke zonnebril past het beste bij mijn gezicht?

De zon heeft zich steeds meer laten zien. Tijd om de zonnebrillen uit de kast te halen of is het tijd voor een nieuwe zonnebril? Maar hoe kies je nou welke zonnebril het beste bij jouw gezicht past. In dit blog vind je een handige gids die je helpt bij het kiezen van de zonnebril die het beste past bij jouw gezichtsvorm. Er zijn veel verschillende gezichtsvormen. Hieronder lees je over de verschillende gezichtsvormen.

Vierkant gezicht

Gezichten die net zo breed als lang zijn, met een vierkante kaakvorm, worden gezien als vierkante gezichten. De beste zonnebrillen voor vierkante gezichten zijn de brillen die de sterke natuurlijke gezichtslijnen verzachten en het gezicht langer laten lijken zoals de cat eye-zonnebril.

Rond gezicht

Ronde gezichten zijn even breed als lang en hebben een ronde kaak. Voor mensen met een rond gezicht wordt een hoekige zonnebril aangeboden. Hoekige zonnebril brengen balans in de zacht lijnen en verlengen het gezicht.

Lang gezicht

Zoals de naam al zegt, is bij lange gezichten de lengte groter dan de breedte. Het voorhoofd, de jukbeenderen en de kaak zijn bij de rechthoekige gezichten even breed, maar het verschil is dat bij lange gezichten de kin rond is. Bij deze vorm gezicht staan grotere zonnebrillen goed.

Diamantvormig gezicht

Zijn bij jou de jukbeenderen het breedste deel van het gezicht en heb je een spitse kin, dan heeft jouw gezicht een diamantvorm. Bij een diamantvormig gezicht passen zonnebrillen met hoekige monturen en hoge armen, zoals de cat eye-zonnebril. 

Hartvormig gezicht

Bij een hartvormig gezicht zijn de slapen het breedst en is er sprake van een spitse kin. Net zoals bij een hart wordt het gezicht steeds smaller naar de kin toe. Het voorhoofd en de jukbeenderen zijn dus breder dan de kaak. Rondere zonnebrillen verzachten de gezichtslijnen bij een hartvormig gezicht.

Driehoekig gezicht

Als de kaak breder is dan de jukbeenderen en het voorhoofd, noemen we dit een driehoekig gezicht. Cat eye-zonnebrillen en andere brillen met een wenkbrauw lijn, passen prima bij de driehoekige gezichten. 

Ovaal gezicht

Ovale gezichten komen over het algemeen het meest voor. Mensen met een ovaal gezicht staat vrijwel alles goed. De jukbeenderen zijn het breedste gedeelte van het gezicht, het gezicht is iets langer dan breed en de kaaklijn is afgerond. Iedere zonnebril past bij mensen met een ovaal gezicht. Koop dus gewoon de zonnebril die jij leuk vindt, ze staan toch allemaal even goed.