Wenkbrauwen-Tips-Love4labels

In 4 stappen de perfecte wenkbrauwen!

Wenkbrauwen zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Bijna iedere vrouw is ‘s morgens druk in de weer om haar brows perfect te maken. Voor sommige mensen is dit een hele opgave. Maar geen zorgen, wij zijn hier om jou te helpen. 

Waarom zijn wenkbrauwen nu zo’n ding zul je je vast afvragen? Heel logisch. De vorm van je wenkbrauwen bepaalt voor een groot deel de vorm van je gezicht. Zijn jouw harige vrienden niet bepaald ‘on fleek’? Geen paniek! Het enige wat je hoeft te doen zijn de simpele tips volgen. Perfecte wenkbrauwen in een oogwenk. Beloofd!

#1 De juiste vorm

De juiste vorm van je wenkbrauwen is de basis en waar jouw wenkbrauwen beginnen en eindigen kun je heel gemakkelijk bepalen met een potlood. Achter het begin kan je gemakkelijk komen door het potlood langs de binnenste neusvleugel verticaal omhoog te leggen. De boog bepaal je door vanaf het middel van je lippen een potlood langs je neus schuin omhoog door het middel van je oog te leggen. Je wenkbrauw hoort te eindigen op de plek waar je potlood eindigt als je hem langs je neus en de buitenste hoeken van je oog legt. 

#2 Onthaar, maar niet te veel

Nu je de juiste vorm van je wenkbrauwen hebt ontdekt, kun je de overbodige haartjes epileren. Er zijn verschillende manieren van ontharen, maar de beste manier is met behulp van een pincet. Begin bij het epileren niet alle haartjes weg te halen, maar kam je wenkbrauwen omhoog en haal de haartjes weg die aan de onderkant uitsteken. Probeer boven de wenkbrauw zo min mogelijk haartjes weg te halen. 

#3 Vul de gaten op

Nu is het tijd om de wenkbrauwen op te vullen. Een fijn product is het halve werk. Heb jij van jezelf al volle brows en wil je er eigenlijk niet zoveel aan doen? Gebruik dan alleen een wenkbrauwgel zodat je wenkbrauwen omhoog blijven staan. Je kunt eventueel ook een getinte wenkbrauwgel gebruiken voor wat meer kleur. 

Heb jij niet zo’n volle brows? Dan kan je beter een wenkbrauwproduct gebruiken dat de wenkbrauw opvult. Als je een droge huid hebt kan je beste gebruik maken van een pomade of potlood. Heb jij juist meer last van een vette huid? Gebruik dan een wenkbrauwpoeder. Voor het aanbrengen van de wenkbrauwproducten kun je gebruik maken van een wenkbrauwkwastje.Hoe dunner je kwast hoe preciezer je kan werken. Een dun kwastje kun je gebruiken voor het tekenen van haartjes. Gebruik nooit een wenkbrauwproduct dat donkerder is dan je eigen wenkbrauwen. Op deze manier zien je wenkbrauwen er niet natuurlijk uit. 

#4 Tijd om te stralen

De laatste stap voor de perfecte wenkbrauwen zijn de final touches, die je extra laten stralen. Een bekende is truc is het aanbrengen van highlighter boven de boog van de wenkbrauw. Hierdoor lijkt je wenkbrauw meer gelift. Een andere truc die veel wordt toegepast is het aanbrengen van concealer rond de wenkbrauw. Op deze manier springen je wenkbrauwen er nog meer uit.