Nieuwe garderobe met een beperkt budget? Lees hier hoe dat kan!

Het liefst wil je ieder seizoen wel een nieuwe garderobe, maar dit kan best wel prijzig zijn. Bovendien zijn er ook veel kleren die je het jaar daarna ook nog leuk vindt. Maar om niet heel het jaar te sparen voor alleen nieuwe kleding, hebben we een aantal tips voor je!

Afwisseling

De meeste mensen hebben een aantal outfits die het lekkerst zitten en die ze daarom ook het meeste dragen. Op die manier slijten je lievelingskleren snel. Om je kleren lang goed te houden is het aan te raden veel af te wisselen met outfits. Vooral bovenkleding hoeft niet duur te zijn. Hoe meer outfits je in de kast hebt hangen, des te langer blijft je kleding mooi. Probeer daarnaast je kleding niet te warm te wassen, dit heeft veel invloed op de kleur en kwaliteit van je kleding.

Winterkleding in de zomer

Het klinkt misschien raar, maar in de zomer is de winterkleding in de opruiming en in de winter de zomerkleding. Als je dus voordelig een nieuwe outfit wil shoppen, kun je het het beste niet in het seizoen doen. Als de meeste mensen op zoek zijn naar een zwembroek, koop dan je nieuwste sweater. Zo loop je er in het seizoen stijlvol bij zonder heel veel geld uit te geven. Ook ben je op die manier altijd voorbereid op het nieuwe seizoen. De kans bestaat natuurlijk dat de leukste items al uitverkocht zijn. Als je echt iets leuks wil hebben, schaf dit dan aan zodra het in de winkels ligt.

Winkelkeuze

Je ziet het steeds meer gebeuren, shirts van Balenciaga, Gucci en andere grote merken. Voor de kwaliteit hoef je het niet te doen, die is niet beter dan een gemiddeld ander shirt, maar door het merk wat er op staat betaal je er vaak tien keer zoveel voor. Dan kun je beter de keuze maken om inderdaad 10 shirts te kopen, zo heb je meer afwisseling en dus ook meer plezier van je geld. Dit geldt vooral wanneer je budget beperkt is, ga naar een goedkopere winkel zodat je meer kunt kopen!

Recycling

Als je je kleding zat bent, gooi dit dan niet zomaar weg, maar lever het in. Dit kan je zelf ook nog wat opleveren. Er zijn steeds meer kledingwinkels die een kortingsbon geven op het moment dat je oude kleding inlevert. Zo hou je je kledingkast up-to-date en je helpt anderen er ook mee! Je oude kleding wordt uitgezocht en datgene wat nog bruikbaar is, wordt gewassen en geschonken aan mensen in derdewereldlanden die zelf geen geld hebben voor nieuwe kleding. Denk dus na voordat je je kleding weggooit en geef het aan een goed doel!