Bruin-Worden-Love4labels

Gebruik deze hacks om sneller bruin te worden

Iedereen wil natuurlijk een egale bruine huid zonder er al teveel moeite voor te doen. Daarom hebben wij deze handige hacks op een rijtje gezet zodat jij deze zomer binnen no-time een mooie bruine gloed hebt. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ga zonnen bij het water

Het is echt zo dat je aan ze of bij het zwembad sneller bruin wordt, dan in bijvoorbeeld het park of in de tuin. Dit komt door de reflectie van de uv-stralen in het water, waardoor deze in dubbele dosis aan je huid wordt blootgesteld. Helaas verbrand je ook sneller bij het water. Dit is dan ook meteen een goede reden om je op het strand en bij het zwembad extra in te smeren. Vergeet dit absoluut niet.

Eet wortels

In wortels zit bètacaroteen: een stofje dat er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt. Let wel op: om dit te bereiken moet je wel een paar glazen wortelsap en één à twee wortelen per dag eten. Gelukkig bestaan er ook capsules.

Scrub voordat je gaat zonnen

Scrub je benen en de rest van het lichaam goed voordat je gaat zonnen. Zo zal je huid niet alleen mooi egaal bruin worden, maar blijft de bruine kleur ook nog eens langer zitten. De dode huidcellen worden verwijderd door het scrubben. Je loopt dan niet de kans dat de oude huidcellen bruin worden en dat je deze dan snel kwijtraakt. Dus pak snel je scrub erbij!

Aftersun

Door aftersun krijg je niet sneller een bruine kleur natuurlijk. Maar door je goed in te smeren met aftersun na een dagje bakken in de zon vervel je minder snel en dat betekent dat je de bruine kleur langer vast houdt. Smeer jezelf daarom altijd goed in met aftersun nadat je in de zon hebt gezeten. Dit is ook nog eens erg goed voor je huid. Win-win!

Elke dag eventjes

Je kan veel beter elke dag eventjes in de zon gaan zitten, dan dat je in één keer heel erg verkleurt en dan een tijd niet meer in de zon komt. Een goed excuus om elke dag even een half uurtje te relaxen in de zon. Dan kun je meteen even je middagdutje pakken, met je beste vriendin bellen of een boekje lezen. Maar vergeet niet een wekker te zetten. Voor je het weet is het half uurtje om en moet je weer naar binnen of in de schaduw gaan zitten.