Ergenissen-Love4labels

Ergernissen die je hebt als je heel perfectionistisch bent

Perfectionisme, is dat nou positief of negatief? Het is tot een bepaalde mate absoluut positief, maar het kan soms ook irritant voor jezelf of voor andere worden. Je bent over het algemeen heel netjes en georganiseerd, maar soms ook zo netjes dat het je ook heel erg veel tijd kan kosten. Vandaag een lijstje met de grootste ergernissen die jij hebt als perfectionist.

1. Asymmetrie

De ergernis waar je mensen met perfectionisme aan kunt herkennen. Als een stapeltje boeken niet recht ligt, ga je al kapot. Alles moet gelijk zijn. Echt alles. Wanneer er iets ook maar 1 millimeter afwijkt van de rest, zal de perfectionist er persoonlijk voor zorgen dat het weer goed komt te liggen.

2. Getallen die niet rond zijn

En de volumeknop van het geluid mag van een perfectionist nooit, maar dan ook nooit op een oneven getal staan. Wanneer het volume op 33 staat, zal de perfectionist er alles aan doen dat het getal op 30 komt te staan. Die eeuwige discussies die je dan weer voert in de auto wanneer die volumeknop niet op het juiste getal staat…

3. Afgeraffeld werk

Perfectionisten leggen de lat heel hoog voor zichzelf, zowel in het privéleven als op werk of studie. Je kunt er als perfectionist ook echt niet tegen als je dingen zou moeten afraffelen door bijvoorbeeld tijd tekort. Dit zou je dan ook nooit doen, dan maar wat uurtjes minder slaap.

4. Groepswerk

Je wilt als perfectionist alles zelf doen. In groepjes werken kan nog weleens last zijn voor mensen die leiden aan perfectionisme. Als je het zelf doet, weet je namelijk zeker dat je goed werk aanlevert. Het komt er gewoon op neer dat delegeren een van jouw slechte punten is.

5. Luiheid

Met mensen die lui zijn, wil jij liever niks te maken hebben. Zelf ben je namelijk alles behalve lui. Een dagje thuis blijven en niks doen? Absoluut niet!

6. Nutteloze dingen

Je wil als perfectionist geen tijd besteden in dingen waar jij het nut niet van inziet. Je vraagt je dan ook bij alles af wat het nut ervan is. Jij accepteert geen “doe het nou maar gewoon”, je wil altijd weten waarom

7. Sloddervossen

Als iemand altijd goed georganiseerd en opgeruimd is, zijn perfectionisten het wel. Je kan er dan ook niet tegen als sommige mensen van alles laten slingeren.

8. Alles wat niet is zoals het hoort

Als er iets niet recht ligt, ben jij als perfectionist de eerste die het recht legt. Als er ergens iets uitsteekt, ben jij ook degene die dit direct opvalt met alle irritaties vandien. Wat kunnen dit soort dingen toch ook voor frustraties zorgen voor iemand met perfectionisme.