De perfecte relaxvakantie: dit heb je nodig!

Als je een druk leven hebt, kan een relaxvakantie perfect zijn voor jou. WIl je even weg van alle stress en lekker op vakantie? Volg dan deze tips voor een perfecte relaxvakantie!

Zonder jezelf af

Het is vast verleidelijk om op je vakantie toch aan je werk of andere dingen thuis te denken, maar zorg dat die dingen je vakantie niet kunnen verpesten. Regel daarom alle dingen voor je vakantie al, en geef aan dat je niet gebeld wil worden of zet je telefoon op ‘’niet storen’’. Als je geregeld hebt dat er iemand op je huis past hoef je je nergens zorgen over te maken en kan je volledig genieten van je vakantie.

Zoek een locatie

Denk na: wat is voor jou het meest relaxed? Wil je op het strand in de zon liggen, of wil je genieten van een andere cultuur in bijvoorbeeld Azië? Denk hier goed over na voordat je een vakantie kiest. Vind je spelende/gillende kinderen irritant? Ook daar zijn oplossingen voor, zogeheten adult hotels. Als je weet wat perfect is voor jou, ga naar een reisbureau toe en vraag wat bij je past, of regel het zelf.

Maak een planning

Weet welke dingen je wil zien op vakantie om stress te voorkomen. Als je al weet waar je heen wil dan is er geen druk meer om mooie plekken te ‘’zoeken’’ op vakantie, je kunt relaxed genieten van de mooie plekken die je voor je vakantie al had gezocht. Zorg wel dat je geen honderd dingen plant, als je die allemaal nog moet doen op vakantie is de kans op stress een stuk groter. Plan een leuke plek, misschien twee, per dag in zodat je je niet hoeft te haasten maar relaxed kan genieten van je vakantie.