Sparen-Designertas-Love4labels

Hoe kan ik het beste sparen voor een designertas?

Wil jij super graag die ene designertas die je op instagram bij iedereen ziet, maar heb je het geld niet? Dan zul je ervoor moeten gaan sparen. Geld groeit helaas niet aan een boom. Dit betekent niet dat je niks leuks meer kan gaan doen en al je geld moet sparen. Je kan wel wat kritischer naar uitgaves gaan kijken. Heb ik echt nog een trui nodig, ook al heb ik er al 10? Door kritischer te zijn met je uitgaven kun je meer geld opzij zetten voor je designertas. Maar hoe kan ik dan het beste geld sparen? In dit blog lees je verschillende tips voor het sparen van je designertas.

Inkomsten en uitgaven 

Voordat je voor jezelf een plan kan gaan maken over hoe je het beste kan gaan sparen, is het fijn om overzicht te hebben in je inkomsten en uitgaven. Door een overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven heb je duidelijk voor jezelf op een rijtje wat je over houdt en waar je je geld aan besteedt. Nu je voor jezelf duidelijk wat je inkomsten en uitgaven zijn kun je een plan gaan maken. Bepaal waar jij nog op kunt besparen. Dit kan zijn door simpelweg alleen te kopen wat je ook daadwerkelijk nodig hebt of door een goedkoper alternatieven te zoeken. 

Spaardoel

In dit blog wordt als voorbeeld een designertas gebruikt om voor te sparen, maar je kunt natuurlijk ook voor iets ander kiezen om voor de sparen. Dit kan een leuke trui zijn, maar dit kan ook voor een woning zijn. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je niet voor iets specifieks aan het sparen bent, maar dat je gewoon aan het sparen bent zonder doel. Waar je ook voor spaart, het is fijn om een plan te hebben voor het sparen.

Koop niet direct

Vindt jij het lastig om te minderen met je aankopen of te bepalen wat je wel en niet nodig hebt? Maak dan eens een lijstje voor jezelf met spullen die je graag wilt kopen. Bekijk na een paar weken het lijstje nog een keer en vraag jezelf af of je het nog steeds wilt of nodig hebt. Waarschijnlijk zal het antwoord bij de meeste spullen nee zijn en heb je jezelf geld bespaart. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het antwoord ja is en dat je het nog steeds nodig hebt. Dit geeft niet, maar nu ben je wel kritisch voor jezelf geweest en weet je wat je wel en niet nodig hebt. Door alle spullen die je tussendoor koopt eens goed te overwegen kun je jezelf een hoop geld besparen, want vaak zijn het impulsieve aankopen. 

Vergelijk prijzen 

Heb jij het geld gespaard om je droom item te kopen? Dan is het tijd voor de laatste stap, vergelijk het item. Voordat je impulsief naar de eerste beste winkel gaat, kun je beste eerst research doen naar het item. Het kan zomaar zo zijn dat het item bij de een winkel een stuk goedkoper is dan bij een andere winkel. Vooral bij de aanschaf van duurdere producten wordt het aangeraden om te vergelijken. Je kan zomaar een hoop geld besparen.