Love-4-Labels-Vet-Haar-Voorkomen

Minder snel vette haren? Zo doe je dat

Je haren te vaak wassen is eigenlijk helemaal niet zo slim. Je haar heeft namelijk zijn natuurlijke vetten nodig om gezond en mooi te blijven. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om niet te vaak je haar te hoeven wassen. Want ja, iedereen slaapt natuurlijk liever tien minuten langer dan dat we onze haren in de vroege ochtend moeten wassen. Daarom zochten wij uit hoe je minder snel vet haar krijgt!

Raak je haar niet aan

Ongemerkt raak je je haar toch nog heel erg vaak aan op een dag. We durven zelfs niet eens te tellen hoe vaak we dit doen. De viezigheid die op je handen zitten zorgen natuurlijk voor een vettige laag over je haar. Ook zal je hoofdhuid meer talg aanmaken als je je haar aanraakt en dit geeft hetzelfde effect. Van je haar afblijven dus.

Verschoon je kussensloop regelmatig

‘s Avonds uitgebreid je haar wassen en vervolgens de hele nacht op een vies kussen liggen is natuurlijk niet handig. Maar toch is het iets waar je niet altijd over nadenkt. Op je kussen zit veel vuil dat in je haar terecht komt en dit betekent vetter haar. Verschoon je kussen daarom wat vaker en je zult zien dat je minder snel vet haar hebt.

Was het niet te vaak

Het zal je misschien verbazen, maar het is toch echt waar. Je haar zal er namelijk gewend aan raken als je het te vaak wast. De hoofdhuid maakt dan meer talg aan waardoor je haar steeds vetter wordt. In het begin zou het rekken van wasdagen lastig zijn maar wanneer je eenmaal een paar dagen kunt wachten zul je zien dat je haar langer fris blijft.

Vermijd de stijltang en föhn

Dat de stijltang en föhn niet echt goed zijn voor ons haar weten we allemaal natuurlijk wel, maar je haar wordt ook sneller vet door de hitte van deze apparaten. Hoewel de onderkant van je haar uitdroogt door de hitte, zal de bovenkant sneller vet worden. Double trouble dus!

Gebruik niet te veel stylingsproducten

Een beetje serum is misschien heel goed voor je droge punten of pluizige haar, maar ze maken je haar wel instant vet. Kun je toch niet zonder stylingsproducten? Doe dan na het douchen een keer een klein beetje in je haar en dan alleen in de puntjes. Hier kun je de volgende dagen mee vooruit en meer heb je eigenlijk ook niet nodig om je haar te laten stralen.